Zit je niet lekker op je huidige werkplek?

Sta je ’s ochtends vol energie op, klaar voor een nieuwe werkdag? Of snooze je liever vijf keer omdat de gedachte aan wéér een dag op je werk je al moe maakt? Het kan goed zijn dat je je baan jarenlang met plezier hebt gedaan, maar dat er langzaam iets is veranderd. Misschien merk je dat het allemaal wat zwaarder aanvoelt, dat je je werk met minder enthousiasme doet, of dat je de dagen aftelt tot het weekend. En dan komt die ene vraag op: zit je nog wel lekker op je werk?

Het is heel normaal om af en toe twijfels te hebben over je werk, maar wanneer die twijfels langer aanhouden, kan het een signaal zijn dat er iets niet meer klopt.

Een vriend van mij heeft een gouden regel voor werk. Namelijk; als je meer dan 10 achtereenvolgende dagen met buikpijn naar je werk gaat, dan moet je verder kijken.

Ik vind het wel een mooie regel, want het dwingt je om zelf na te denken over wat er aan de hand zou kunnen zijn. Doe je bijvoorbeeld teveel op de automatische piloot en zou je eigenlijk weer meer uitgedaagd willen worden? Opleidingen willen doen waar nu misschien geen budget of tijd voor is? Of pas je gewoon niet lekker in het team, dat kan natuurlijk ook. Het kan ook iets heel basaal zijn, namelijk dat je vindt dat je te weinig waardering krijgt of te weinig verdient.

Meestal ga je een gesprek aan met je werkgever en hopelijk levert dat ook daadwerkelijk iets op. Maar de ervaring leert dat op termijn dezelfde twijfels naar boven komen.

Wat te doen?

Je zou ervoor kunnen kiezen om rustig aan om je heen te kijken naar een andere werkgever. De tip die ik persoonlijk altijd geef is; maak een lijstje van top 5 bedrijven waar je graag zou willen werken. Kijk niet naar vacatures maar naar de organisatie. Zou jij passen bij dat bedrijf? Bij de sfeer die het uitstraalt. Het verhaal wat zij vertellen. De verhalen die anderen over deze bedrijven vertellen. En ga er gewoon eens een kop koffie of thee drinken. Kennismaken zonder verplichting. Wie weet geeft het jou een beter inzicht in wat je mist en wat je eigenlijk wilt.

 

Ben je maatvoerder, landmeter of gewoon iemand die nieuwsgierig is naar hoe het bij ons is? Je bent welkom voor een bak koffie. Of thee. Of een appel. Dat mag ook.

Check hier onze vacatures!