Het gras is bij de buren veel groener!

Je bent wat aan het rondkijken naar een andere baan. Niet omdat je perse naar een andere werkgever wil, maar je weet nooit. Je ziet vacatures voorbij komen. Flinke salarissen tegenwoordig, een stuk meer dan jij verdient! Oh, meer vakantiedagen ook. En ook nog de mogelijkheid om 32 uur te werken. Poeh, dat is wel een heel groot verschil. Misschien dan toch maar solliciteren?

Je kunt natuurlijk ook het gesprek aangaan met je werkgever. Uitleggen dat het gras bij de ander veel groener is. Dat jouw veldje wel wat water kan gebruiken om weer wat groener te worden en het gras verder kan groeien. Met een beetje geluk staat je werkgever er wel voor open en ben je na een onderhandeling weer even gelukkig. Maar dan gaat het toch weer kriebelen.

Een paar maanden later merk je dat, ondanks de verbeterde voorwaarden, de oude routine weer langzaam insluipt. Het werk is nog steeds hetzelfde, de omgeving vertrouwd, maar de uitdaging lijkt weer wat te vervagen. De initiële blijdschap over de onderhandelingsresultaten maakt plaats voor een gevoel dat er misschien toch iets mist.

Je betrapt jezelf erop dat je weer naar vacatures kijkt. Steeds vaker stel je jezelf de vraag of je misschien niet alleen op zoek bent naar betere voorwaarden, maar ook naar nieuwe kansen om te groeien. Nieuwe mensen ontmoeten, andere perspectieven ontdekken, een frisse uitdaging. De gedachte aan een compleet nieuwe werkomgeving, waar je opnieuw kunt beginnen, wordt steeds aantrekkelijker.

Je overlegt met vrienden, collega’s, misschien zelfs met je partner. En telkens komt dezelfde conclusie naar boven: verandering kan goed zijn. Niet omdat je huidige baan slecht is, maar omdat jij klaar bent voor een nieuwe stap. Het idee om in 2025 een frisse start te maken klinkt niet meer zo eng, maar juist vol belofte.

In plaats van te blijven hangen in het vertrouwde, besluit je dat 2025 het jaar wordt van verandering. Misschien zelfs niet alleen op carrièregebied, maar in het algemeen: een nieuwe richting, een nieuwe energie. Het gras bij de buren lijkt inderdaad groener, maar misschien is het tijd om je eigen veldje te verlaten en elders te gaan zaaien. Want wie weet wat voor mooie bloemen daar kunnen opbloeien.

En dus hak je de knoop door. Je zet je zinnen op nieuwe kansen en nieuwe ervaringen. Het jaar 2025 wordt jouw jaar, het moment om fris te starten en jezelf uit te dagen op manieren die je nooit eerder had overwogen. En wie weet? Misschien ontdek je dat het gras daar niet alleen groener is, maar ook veel meer voldoening biedt.

 

Kijken of ons gras groen genoeg voor jou is? Kijk hier!